Småkager med Havtorn

Sprøde småkager med havtorn, hvid chokolade og pistacier
Opskriften giver ca. 16 lækre småkager

Ingredienser
110g smør
150g brun farin
0,5 tsk salt
1 æg
160g hvedemel
0,5 tsk bagepulver
50g havtorn
50g hvid chokolade
50g saltede pistacier

Sådan gør du

  1. tænd ovnen på 180 grader
  2. smør smeltes og afkøles. Imens smørret afkøler, kan hakke hvid chokolade og pistacier
  3. pisk æg og brun farin luftig sammen og rør det afkølede smør i. Rør chokolade, pistacier og havtorn i (du kan bruge både friske og frosne. Sigt mel, salt og bagepulver i og rør dejen sammen.
    4.dejen sættes i klatter på en plade med bagepapir. Husk god afstand mellem dine småkager, da de godt kan flyde ret meget ud.
  4. bages i ca 15 minutter, indtil småkagerne har en fin gylden overflade.

Tip

Lav gerne dobbelt portion og frys ned til senere brug. Dejen formes som en tyk pølse og rulles ind i husholdningsfil eller bagepapir inden den kommes i fryseren. Af den frosne dejrulle kan du skære skiver som bages direkte fra frost. På den måde har du altid en hurtig godte liggende til, når der kommer gæster

Tilbage til opskrifter

Om Blåbærgaarden

Blåbærgaarden ligger idyllisk med rødderne plantet midt i den skønne sønderjyske natur, omkrandset af skov, sø og marker. Vi sælger havtorn både som engros og til private. Vores blåbær og havtorn kan også købes i vores bårdbutik, eller som SELVPLUK. Gården er drevet af Helle og Niels, og du kan læse mere om os her.

I vores paradis har vi desuden et feriehus, som lejes ud via Airbnb. som du kan læse mere om her.